neuspjela pljačka U SREDIŠTU PULE

Dvojica naoružanih razbojnika opljačkala su večeras u samu središtu Pule poslovnicu Križevačke banke, ali nisu uspjeli odnijeti plijen jer su naletjeli na policijsku ophodnju, koja je uhvatila jednog od njih, doznaje se u Operativnom dežursvu istarske Policijske uprave. L

Pljačka se dogodila oko 18 sati u poslovnici Križevačke banke u Anticovoj ulici. Jedan je razbojnik ušao u banku i prijeteći pištoljem natjerao djelatnicu za šalterom da mu preda metalni sef s novcem, a drugi je za to vrijeme čekao pred bankom na skuteru bez registarskih oznaka.

Uzevši sef s novcem, pljačkaš je sjeo na skuter i počeo bježati sa sudionikom pljačke na skuteru. Upravo u tom trentuku je, kako se doznaje, polcijska ophodnja prolazila Anticovom ulicom i zaustavila skuter s dvojicom pljačkaša. No jedan je od njih uspio pobjeći, a drugi je uhićen i odveden na kriminalstičku obradu u policijsku postaju.

Na cesti su nakon razbojništva ostali skruter, metalni sef s novcem, potkapa s prorezima za oči i pištolj koji je navodno služio počintelju za prepad.

O pojedinostima tog razbojništava javnost će biti obaviještena na sutrašnjoj konferenciji za novinare u PU.

(Hina) dsp jn

Pročitajte više