Nevin muškarac oslobođen nakon 18 godina zatvora

SUDAC u američkoj saveznoj državi Connecticut odbacio je u utorak sve optužbe protiv muškarca koji je u zatvoru proveo 18 godina nakon što je osuđen za silovanje jer su noviji testovi DNA dokazali da on nije počinio taj zločin.

James Clavin Tillman (44) osuđen je 1989. godine nakon što je žena tvrdila da ju je pretukao i silovao kada je napustila noćni klub u gradu Hartfordu, godinu dana prije toga. Tillman je novinarima na izlasku iz zatvora rekao ni jednom nije izgubio nadu i da nije ogorčen.

Njegovi su odvjetnici uspjeli nedavno dokazati da se Tillmanova DNA ne slaže s tragovima sjemena pronađenim na žrtvinoj haljini.

Tillman, Afroamerikanac, živio je u skloništu za beskućnike kada je uhićen i žrtva ga je izabrala na prepoznavanju te je osuđen na 45 godina zatvora na temelju nekih dokaza i sličnosti njegove DNA i one počinitelja zločina.

Viši sudac u Hartfordu Thomas Miano oslobodio je Tillmana nakon što je državni program namijenjen za pomaganje zatvorenicima koji su pogrešno osuđeni "Projekt nevinost" izveo sofisticiraniji test DNA.

Pročitajte više