Nevrijeme u Kini: Nanosi leda i 30 centimetara snijega totalno blokirali Peking

POTPUNI prometni kaos, zatvorene škole, blokirane prometnice i zrakoplovni promet u totalnom rasulu zbog ekstremno niskih temperatura i snježnog pokrivača visokog 30-ak centimetara rezultati su nevremena kakvo glavni grad Kine Peking ne pamti u posljednjih 60 godina, objavio je danas CNN pozivajući se na kinesku novinsku agenciju Xinhua.

Tisuće ljudi su mobilizirane i poslane na ulice s lopatama u rukama kako bi se ulice raščistile i normalizirao promet u Pekingu i susjednom gradu Tianjin, koji je također potpuno blokiran zbog snijega i leda. Temperature su se u

Gotovo sve autoceste na sjeveru Kine okovane su ledom i zavtorene za sav promet, a u pekinškoj zračnoj luci zadržane su tisuće putnika koji uzalud čekaju svoje letove. Prometnice na ulazu u Peking, jednako kao i u okolnim gradovima Tianjin, Hohhot i Shijiazhuang, zatvorene su za sav promet.

Ovakvo nevrijeme Peking ne pamti od 1951. godine, potvrdio je direktor pekinškog poduzeća odgovornog za promet i infrastrukturu Song Jianguo, dodajući kako gradske vlasti očekuju probleme u prometu i narednih dana. Stanovnike dodatno brinu najave kako bi zbog nastale situacije u danima koji dolaze značajno mogle porasti cijene hrane, a očekuju se i poremećaji u opskrbi energentima, prvenstveno plinom.

Meteorolozi su najavili nove snježne oluje u području sjevernije od Pekinga, ali i pad temperatura ispod -30 stupnjeva Celzijevih.

Pročitajte više