NEZADOVOLJSTVO BIVŠIH RADNIKA "CETINKE"

U organizaciji Stožera za naplatu vjerovničkih tražbina iz stečajne mase triljske tvornice plastičnih masa "Cetinke" i Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u Trilju je danas održan skup bivših radnika te tvornice. L

Bivši radnici potražuju oko 19 milijuna kuna i izražavaju nezadovoljstvo jer se sporo rješavaju njihovi problemi i sudbina tvornice koja je već treću godinu u stečajnom postupku s četiri neuspjela pokušaja prodaje.

Na današnjem je skupu zaključeno kako ne bi trebalo dopustiti prodaju tvornice bez čvrsta financijskog jamstva za isplatu dijela otpremnina bivšim radnicima koji su sada na zavodu za zapošljavanje. Također bi se prodajom moralo zajamčiti da u radnom odnosu ostane svih 150 radnika koji sada dolaze na posao u tvornicu, s mogućnosti zapošljavanja i novih radnika.

Posebno se traži rješenje za hrvatske branitelje bivše radnike, koji su navršili 24-mjesečno prijavljivanje zavodu za zapošljavanje, jedan je od zaključaka s današnjega mirnog prosvjednog skupa u Trilju.

(Hina) xbper ydd

Pročitajte više