Nezavisni sindikat Brodosplita: Debeljak više nije dobrodošao u škver

PREMDA nije prošlo ni tjedan dana od slavljeničkog pojavljivanja premijerke u splitskom škveru, već je zaiskrilo. Zvonko Šegvić, predsjednik Nezavisnog sindikata Brodosplita, naljutio se kad je čuo da Tomislav Debeljak, vlasnik samoborskog DIV-a, govori o otpuštanju petsto radnika minimalno.

"Toliko gluposti od Debeljaka..."

"Toliko gluposti sam čuo od Debeljaka, i to o program za kojeg govori da je njegov. Očito ga nije pročitao, niti zna o čemu govori, uspoređujući kompenzacijske mjere s viškom radnika. To ne da je sramotno, već je i tužno. Poslije ovakvih izjava on više nije dobrodošao u Brodosplit. Program restrukturiranja kojeg je usvojila Europska komisija nije ujedno i privatizacija škvera. Debeljak Komisiji nikada nije dokazao da ima novac, jer ga očito nema. Otkako je skinuta zabrana ugovaranja novih poslova, Debeljak radi veoma veliku štetu Brodosplitu, što Nezavisni sindikat Brodosplita neće tolerirati", kaže Šegvić.

Inače, broj radnika na čekanju u Brodosplitu iznosi gotovo 400. Osim novougovorenog bulk carriera za Jadroplov s nestrpljenjem se iščekuju novi poslovi. Ovaj jedan nikako neće biti dovoljan da se radnici ponovno vrate u hale.

Pročitajte više