Njemačka policija drugi dan zaredom pretresa Deutsche Bank

Foto: EPA

NJEMAČKO državno odvjetništvo drugi dan zaredom provodi pretres u prostorijama Deutsche Bank u Frankfurtu zbog sumnje u kazneno djelo pranja novca. Istraga je uperena i protiv čelništva banke.

Kako je odvjetništvo priopćilo danas, Državni ured za kontrolu financija još je u studenome u banci aktivirao "krticu" koja je dostavila nove podatke o upletenosti Deutsche Bank u otvaranje lažnih računa u poreznim oazama, što je postalo poznato nakon otkrivanja skandala Panama Papers i Offshore Leaks.

Vrijednost dionice od jučer je pala za 3,7 posto

Novinska agencija Reuters javlja o neuobičajenom postupku državnih tijela koje očito ne vjeruje najvećoj njemačkoj banci kada je u pitanju borba protiv pranja novca i financiranja terorizma.

Najnovije akcija odvjetništva se doživljavaju kao veliki udarac za Deutsche Bank koja se dolaskom novog vodstva nadala novom početku i raščišćavanju s imidžom institucije koja pomaže u pranju novca.

Vrijednost dionice Deutsche Bank je od jučer izgubila 3,7 posto na vrijednosti.

Pretres se događa u trenutku kada je u posjetu Deutsche Bank i potpredsjednik Američke središnje banke Randal Quarles koji u njemačkoj financijskoj metropoli obilazi banke koje su aktivne i u SAD-u.

Pročitajte više