NOVA VATROGASNA TEHNIKA ZA ISTARSKE VATROGASCE

Predsjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Valter Drandić i predstavnici sedam područnih vatrogasnih zajednica Istarske županije potpisali su danas u Pazinu Ugovor o zajedničkom projektu financiranja i nabave vatrogasnih vozila za vatrogasne postrojbe Istarske županije.

Kako je rečeno, istarsko će se vatrogastvo do 2005. godine opremiti s 32 nova vozila vrijedna 70,6 milijuna kuna, a nabavu nove opreme zajednički će financirati županijska vatrogasna zajednica i područne vatrogasne zajednice Pule, Rovinja, Poreča, Umaga, Buzeta, Pazina i Labina.

Predsjednik županijske vatrogasne zajednice Valter Drandić izrazio je zadovoljstvo onim što se do sada postiglo u razvoju vatrogastva u Istri. Potvrdio je to i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki napominjući da je istarsko vatrogastvo najbolje organizirano u Hrvatskoj.

Po riječima istarskog župana Ivana Jakovčića, nabava nove opreme bit će do sada najveće ulaganje u istarskom vatrogastvu.

"Time će se obnoviti zastarjela vozila, a solidarnim izdvajanjem novca omogućit će se i veća sigurnost građana i imovine", kazao je Jakovčić.

(Hina) dspo dd

Pročitajte više