Novi sindikat: Radnici "Croatia Busa" ne bi trebali izgubiti posao usprkos stečaju

RADNICI "Croatia busa" ne bi trebali izgubiti posao ako bude pokrenut stečaj toga prijevozničkoga poduzeća, jer "Croatia bus" može u kratkom roku opet normalno poslovati i vratiti dug, istaknuo je danas glavni tajnik Novog sindikata Tomislav Kiš.

Pokretanje stečaja "Croatia busa" zatražilo je Županijsko državno odvjetništvo zbog duga prema Gradu Zagrebu od 6,8 milijuna kuna, a stečaj je postao izvjesnim nakon što je Gradsko poglavarstvo odustalo od nagodbe o obročnom vraćanju duga.

Uprava plaši radnike da će zbog toga izgubiti posao, no stečaj bi trebao pozitivno utjecati na rješavanje slučaja "Croatia busa", ustvrdio je Kiš na konferenciji za novinare.

Stečaj će omogućiti promjenu vlasničke strukture, a sadašnju Upravu zamijenit će vjerovnici koji će postati novi vlasnici, dodao je Kiš.

Novi sindikat stoga podržava zahtjeve radnika da se sačuvaju sva radna mjesta, ali ne i njihove prosvjede proteklih dana, jer su time praktički štitili nezakonitog vlasnika Leona Sulića i njegov kriminal, istaknuto je na konferenciji.

Novi sindikat je krajem prošle godine pokrenuo slučaj "Croatia busa", jer su njegovi članovi mjesecima blokirali ulaz u tvrtku, tražeći smjenu Uprave i optužujući Sulića za malverzacije i nezakonitu pretvorbu tvrtke.

Državno odvjetništvo potom je pokrenulo istragu i podiglo optužnicu protiv Sulića, sumnjičeći ga za gospodarski kriminal, a nedavno je zatražilo i pokretanje stečaja "Croatia busa".

Pročitajte više