Novosti iz Generalturista - počinje prodaja skijanja 2004/05

U GENERALTURISTU je u četvrtak predstavljena nova brošura skijanje 2004/05, a prodaja ski-aranžmana počinje već u ponedjeljak, 06.09.2004. Očekuje se 10% bolja sezona u odnosu na lani.

Nova Generalturistova brošura Skijanje 2004/05 donosi do sada najopsežniju ponudu: devet zemalja (Austrija, Italija, Francuska, Slovenija, Slovačka, BIH, Švicarska, Bugarska i Hrvatska), više od 100 destinacija, ponudu ski-škola na hrvatskom jeziku i dječjih vrtića na snijegu, programe dočeka Nove Godine na snijegu, te preporuke, pogodnosti i posebne ponude za kupce.

Brošuru je predstavila voditeljica službe “GT odmori”, Romana Siretz, koja je rekla: “Na razini Hrvatske očekujemo oko 10% bolju prodaju ski-aranžmana u odnosu na lani. Posebno dobre rezultate očekujemo u splitskoj i riječkoj regiji u kojima naše poslovnice bilježe najveći godišnji rast prodaje skijaških aranžmana.”

Skijaška sezona započinje već u studenom, a najintenzivniji će biti siječanj 2005. godine, zbog najpovoljnijih cijena aranžmana i “velikog ski-tjedna”.

“Veliki tjedan”, u kojem na skijanje odlazi najveći broj skijaša iz Hrvatske, ove je godine u terminu 22.-29.01.05. (lani 03.-10.01.). Relativno kasno utvrđen termin, određen je školskim praznicima i nije poremetio tijek zakupa kapaciteta, niti povisio cijene na tržištu. Istodobno, period od Nove Godine do “velikog ski-tjedna”, po cijenama je ove godine najniža sezona, odnosno period najjeftinijih skijaških aranžmana.

Uspoređujući ovogodišnje cijene s onima od lani, Romana Siretz je rekla kako su u prosjeku ostale na istoj razini. Ipak, neki su iznajmljivači na tržištima poput slovenskog i slovačkog snizili cijene od 5 do 20% u odnosu na lani. Većina je iznajmljivača zadržala cijene na razini prošlogodišnjih, dok su primjerice talijanske i austrijske destinacije do 5% skuplje no lani.

Brošura će na tržištu biti od ponedjeljka, 06.09.04. kada započinje i prodaja skijaških aranžmana.

Skijanje počinje u studenom kada Generalturist nudi odlaske na otvaranja skijaške sezone: u Austriji na Mölltal glečeru i Flattachu, u Italiji na Kronplatzu, te u Sloveniji- na Kranjskoj Gori i Bohinju, u kojem se nudi mogućnost vikend ski-aranžmana.

Kao posebno zanimljive destinacije, što se tiče ukupnih prednosti za kupce (povoljne cijene, kvalitetan smještaj, bogatstvo sadržaja), Generalturist ove godine izdvaja “top ponude”: u Italiji- Madonna di Campiglio, Marilleva 1400, i Slovačkoj- Podbanske.

Preporuka umirovljenicima su Bad Kleinkirchheim, Zell am See, Bad Hofgastein,  Bohinj, Terme Zreče i Logarska dolina zbog povoljnih cijena i sadržaja prilagođenih trećoj životnoj dobi (toplice). Obiteljima s djecom, zbog pristupačnih cijena, ski-škola na hrvatskom jeziku i dječjeg vrtića na snijegu te sadržaja uz skijališta, preporuka su Mallnitz, Flattach, Nassfeld, Kronplatz, Andalo, Livigno, Podbanske, Kranjska gora… Mladima Generalturist preporučuje Francusku, i to skijanja u ožujku, zbog opremljenosti skijališta, inteziteta događanja i zabave.

Generalturist će ove godine imati svoj GTklub u Andalu (Italija), gdje će uz niz dodatnih sadržaja i programa, skijašima na raspolaganju biti predstavnik agencije tijekom cijele sezone.
Ski-škole na hrvatskom jeziku organizirane su na najtraženijim Generalturistovim destinacijama (Kronplatz, Marilleva 1400, Andalo, Bad Kleinkirchheim, Bohinj/Vogel…), kao i dječji vrtići na snijegu (Kronplatz, Bad Kleinkirchheim).

Pročitajte više