Objava s Pantovčaka: "Radni posjet predsjednice Mađarskoj"

Foto: Ured predsjednice

MEĐU 1500 navijača na kvalifikacijskoj utakmici između Mađarske i Hrvatske u Budimpešti bila je i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Ona je prije utakmice na svojoj službenoj Facebook stranici objavila fotografije s navijačima iz fan zone u centru glavnog grada Mađarske. Dio dana provela je u centru Budimpešte i fotografirala se s navijačima. Čim se pojavila među raspjevanim Hrvatima obasuta je zahtjevima za selfiejima.

U prvom poluvremenu hrvatski navijači su poveli navijanje "U boj, u boj!", a Kolinda im je odgovorila "Za narod svoj" i podigla ruku u zrak. Reakciju predsjednice uhvatile su televizijske kamere u prijenosu uživo.

"Radni posjet Predsjednice Mađarskoj"

A večeras je s Pantovčaka stiglo priopćenje naslovljeno s "priopćenje i fotografije - Radni posjet Predsjednice Mađarskoj".

"Predsjednica Republike boravila u radnom posjetu Mađarskoj

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravila je radnom posjetu Mađarskoj, gdje se susrela s predsjednikom Vlade Mađarske i Predsjednikom Mađarske. Prilikom boravka u Budimpešti, Predsjednica se susrela i s hrvatskom manjinskom zajednicom te sudjelovala na Svetoj misi u crkvi  Rana Sv. Franje.

Uoči prve gostujuće utakmice Hrvatske nogometne reprezentacije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2020. u kojoj je Hrvatska igrala protiv Mađarske, predsjednica se susrela s predsjednikom Mađarske Jánosom Áderom i predsjednikom Vlade Mađarske Viktorom Orbánom. Prilikom susreta razgovaralo se o nizu zajedničkih tema, a sugovornici su razmijenili mišljenja o hrvatsko-mađarskim odnosima i zajedničkoj suradnji unutar Europske unije i NATO-a", stajalo je u priopćenju koje potpisuje njena glasnogovornica.

S Pantovčaka su poslali i nekoliko službenih fotografija. Niti jednu s navijačima ili s utakmice.

Pročitajte više