Objavljen javni natječaj za ravnatelje triju HRT-ovih podružnica

PROGRAMSKO vijeće HRT-a objavilo je danas javni natječaj za ravnatelje triju podružnica HRTa televizije, radija i glazbene proizvodnje.

Natječaj traje 14 dana, a objavljen je u Narodnim novinama i dnevnom tisku.

Ravnatelje HRT-ovih podružnica Programsko vijeće mora izabrati najkasnije 45 dana od završetka natječaja. Ravnatelji se biraju na četiri godine.

Uvjeti za raspisivanje natječaja stvoreni su nakon što je Vijeće prošlog tjedna izabralo Mirka Galića za glavnog ravnatelja HRT-a.

Po završetku natječaja kandidati koji udovolje uvjetima predstaviti će se Vijeću sa svojim programima rada i odgovarati na pitanja. Potom prijedloge za imenovanja sastavlja glavni ravnatelj HRT-a, a Vijeće bira tajnim glasovanjem. Za imenovanje ravnatelja podružnica potrebno je najmanje šest glasova Vijeća koje ne može glasovati o kandidatu kojeg nije predložio glavni ravnatelj.

Za ravnatelje HRT-ovih podružnica mogu se natjecati hrvatski državljani koji nisu stranački ili državni dužnosnici, imaju visoku stručnu spremu, najmanje pet godina radnog iskustva, te organizacije i rukovodne sposobnosti. Osim toga, moraju poznavati tehnologije proizvodnje i emitiranja, te znati jedan svjetski jezik.

Pročitajte više