Objavljen prvi hrvatski rječnik na CD-ROM-u

OD DANAS se na Interliberu i u knjižarama može kupiti prvi hrvatski rječnik na CD-ROM-u Veliki rječnik hrvatskoga jezika, Vladimira Anića, što ga je izdavač Novi Liber sada priredio i u elektroničkoj obradi.

Demo-verzija tog pionirskog pothvata hrvatskog izdavaštva, kako je izvijestio izdavač, može se vidjeti na web-stranici(www.htnet.hr) Hrvatskih telekomunikacija.

Rječnik na CD-u sadrži oko 200.000 osnovnih pojmova i izvedenica te time čini dosad najopsežniji obrađeni korpus hrvatskoga govornog, književnog i publicističkog jezika.

Dodatak rječniku je praktični "Pravopisni priručnik" koji je pregledno sistematiziran u obliku sažetih pitanja i odgovora.

Objavljivanjem prvoga hrvatsko-hrvatskoga rječnika na CD-ROM-u, u suradnji sa Sveučilišnim računskim centrom, izdavač Novi Liber najavljuje još zamašniji elektronički projekt pod nazivom "Hrvatski jezični portal" .

Korisnik će na portalu moći dobiti deklinacije svih imenica hrvatskoga jezika, konjugacije svih glagola, komparacije svih pridjeva.

Anićev "Veliki rječnik hrvatskoga jezika" na portalu će biti obogaćen enciklopedijskim pojmovima iz "Hrvatskog enciklopedijskog rječnika" te opsežnim pravopisnim savjetnikom i spelling-chekerom za više od 200.000 riječi i više stotina tisuća njihovih izvedenih oblika.

Pročitajte više