Objavljeni detalji prometne kod Zadra, pritvorena žena koja ju je izazvala

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

JUČER je oko 14:20 na DC 306, između mjesta Kožino i Petrčane, došlo do prometne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, dok su dvije osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Policija je danas izvijestila kako nakon kriminalističkog istraživanja sumnja da je do prometne došlo tako što je 34-godišnjakinja upravljala osobnim automobilom Peugeot zadarskih registarskih oznaka i nije se kretala sredinom obilježene prometne trake, pri čemu je prednjim desnim kotačem udarila u betonski rubnik. 

Tada je naglo skrenula i izgubila nadzor nad upravljačem. Automobil se zanio po kolniku i udario u betonski rub te se popeo na nogostup i biciklističku stazu pa je prednjom desnom bočnom stranom udario u metalnu zaštitnu ogradu koju je srušio.

Tada se automobil zarotirao i udario zadnjom stranom u metalnu zaštitnu ogradu koju je probio i srušio. Završio je na kameno-zemljanom nasipu i prevrnuo se na krov, nakon čega se zaustavio na zemljanoj površini. 

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 23-godišnji putnik, dok su lakše tjelesne ozljede zadobili 34-godišnja vozačica i 27-godišnji putnik.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjakinja je sinoć zbog sumnje da je počinila kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.


 

Pročitajte više