Ocu ubojice iz Mladenovca određen pritvor, evo za što ga terete

Screenshot: MUP Srbije

RADIŠI BLAŽIĆU, ocu Uroša Blažića koji je ubio osam osoba u Malom Orašju i Duboni, određen je pritvor, doznaju Novosti. Na prijedlog Višeg javnog tužiteljstva u Smederevu u pritvoru će provesti do 30 dana. Radiša Blažić je na saslušanju negirao kazneno djelo. Riječ je o bivšem pripadniku srpske vojske.

Na teret mu se stavlja da je u objektima u kojima je živio i koristio neovlašteno držao veću količinu vatrenog oružja, streljiva, eksplozivnog materijala i dijelova za oružje. Također, sumnja se i da je neovlašteno nabavljao, ali i držao oružje i streljivo te vozilo koje je koristio njegov sin prilikom počinjenja teškog ubojstva i drugih djela koja mu se stavljaju na teret.

 

Pronađene puške, karabin, pištolji...

Policija je pretresom njegovog stana i drugih prostorija našla i oduzela dvije vojne dozvole za pušku, karabin s optikom i za revolver. Zaplijenjen je i jedan pištolj s dva spremnika, dvije optike za lovačku pušku, revolver, nekoliko stotina komada streljiva različitog kalibra, kao i jedna naprava ručne izrade s mogućnošću okidanja.

Podsjetimo, Uroš Blažić uhićen je u selu Vinjište kod Kragujevca devet sati nakon što je ubio osam i teško ranio 14 osoba. Njemu je nakon saslušanja određen pritvor do 30 dana.

Objavljena kronologija pokolja

Ubojica je na saslušanju u Tužiteljstvu iznio detalje stravičnog zločina. Kako piše Blic, on je ispričao što je prethodilo pokolju, ali i do detalja kako je izvršio zločin. Naveo je da je u žrtve u Malom Orašju ispalio dva šaržera municije (oko 60 metaka), pa da je nastavio pucati u ljude na koje je naišao u Duboni, a potom i u grupicu koja je sjedila u školi, i to zato što mu se nisu htjeli ispričati.

Na saslušanju je iznio zastrašujuću obranu - da je želio pokazati da s njim nema šale i zezanja. Također, kako piše Blic, rekao je i da je znao za ubojstvo u školi na Vračaru, ali da taj slučaj nije imao utjecaj na njegovu odluku niti je bio okidač da ubije osmero sugrađana.

"On je ispričao da je imao površne kontakte s mještanima Malog Orašja i Dubone. Da je neke poznavao, a neke ne. Također je rekao da je svojevremeno igrao nogomet s Milanom Panićem, policajcem kojeg je ubio. Rekao je da mještani Dubone i Malog Orašja nisu imali dobro mišljenje o njemu i njegovoj obitelji i da je u njihovom ponašanju osjećao podsmijeh, ruganje i ismijavanje", kazao je izvor blizak istrazi.

Pročitajte više