Od hrvatskih političara samo Račan i Čehok priznali da su pušili travu

JOŠ PRIJE par godina, tada premijer, Ivica Račan priznao je da je u mladosti pušio travu, danas je to priznao i Ivan Čehok, a ostali hrvatski političari tvrde kako nikad nisu probali travu, te dodaju da ne bi ni priznali da zaista jesu pušili.

"To je osobna stvar pojedinca, ne vidim čemu to posebno priznavati ili tajiti. Probao sam marihunu u srednjoškolskim danima, ali mi već nakon dva dima nije odgovaralo." - kazao je predsjednik HSLS-a Ivan Čehok za Jutarnji list.

Njegova stranačka kolegica Đurđa Adlešić kazala je kako bi priznala da je pušila travu, no kako nije, nema što priznati. Adlešić smatra kako je njena generacija prestara za travu, a više o tome saznala je kad se morala zainteresirati za tu problematiku kao majka.

Bivši ministar unutarnjih poslova Šime Lučin, koji se zalagao za dekriminalizaciju lakih droga rekao je za Jutarnji kako ne bi nikad priznao da je pušio travu.

"Nisam marihuanu nikada ni vidio, a kamoli pušio. No, kad je u pitanju predsjednik Bush, moram reći da mi on svojim postupcima odaje dojam osobe koje je stalno pod utjecajem tog opijata." - komentirao je IDS-ovac Kajin, a njegov stranački kolega Ivan Jakovčić dodao je kako ima porok, ali se radi čaši dobrog vina, a ne marihuani.

"Diplomirao sam 1957. i mi smo se u to vrijeme oblokavali. Tako ja ne znam kakav je osjećaj pušiti travu" - rekao je liberal Ivo Škrabalo.

HSP-ovci Tadić i Đapić također su rekli kako nikad nisu probali travu, a Đapić je dodao kako ju nikada nije ni vidio.

Jedini HDZ-ovac koji je htio odgovoriti na pitanje novinara Jutarnjeg, Frano Matušić, također je kazao kako nikada nije pušio travu, te da ni ne zna što bi rekao o toj temi.

Pročitajte više