Od ponedjeljka, 5. srpnja, odlikaši će moći kupiti računalo u pola cijene

MINISTARSTVO znanosti, obrazovanja i športa, u suradnji sa Središnjem državnim uredom za eHrvatsku, od ponedjeljka, 5. srpnja, pokreće akciju u kojoj će oko 220.000 odlikaša osnovnih i srednjih škola po znatno nižim cijenama, čak i u pola cijene, moći kupiti računala te tri mjeseca imati pravo na besplatan pristup Internetu i popust na informatičku izobrazbu.

Odlikaši će to pravo na povoljniju kupnju računala moći ostvariti do kraja godine, poručuju iz Ministarstva.

U ponedjeljak, 5. srpnja, svi će podaci o toj akciji biti dostupni na web stranici Ministarstva www.mzos.hr

Od idućeg tjedna odlični će učenici na kućnu adresu početi dobivati pisma u kojima će se nalaziti katalog s informacijama gdje mogu kupiti računala i o mogućnosti kupnje na zajam, rekao je Zoran Paldi iz Uprave za informacijsko društvo Ministarstva znanosti.

Računala po povoljnijim cijenama moći će kupiti i deset posto najboljih studenata, od 16. srpnja kad fakulteti Ministarstvu počnu dostavljati popise s njihovim imenima. U Ministarstvu očekuju da će to pravo ostvariti oko 15.000 studenata.

Najavili su proširenje akcije na perspektivne i vrhunske mlade sportaše koji nisu odlični učenici, ali su na državnim prvenstvima osvojili prvo, drugo ili treće mjesto.

Ministarstvo planira od 1. rujna uz učenike i studente u akciju popusta za kupnju računala, prijenosnih računala (laptopa) te komponenata za računala uključiti i nastavnike.

Najniža cijena računala bez PDV-a bit će 2.500 kuna, odnosno s PDV-om 2.999 kuna.

Odlikaši će moći pohađati i informatičku izobrazbu po 50 do 60 posto nižim cijenama, koja je ponajprije namijenjena srednjoškolcima i studentima.

Pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragan Schwarz najavio je da će akcija biti trajna, a Hrvatska se time pridružuje drugim zemljama.

Pročitajte više