Odbor za informiranje otvorio kandidature za Programsko vijeće HRT-a

SABORSKI Odbor za informiranje, informatizaciju i medije danas je otvorio ukupno 145 kandidatura za članove Programskog vijeća HRTa na temelju javnog poziva upućenom udrugama, institucijama i građanima koji je zaključen 7. travnja.

Sve kandidature pristigle su u zakonskom roku, a na Odboru, odnosno njegovoj radnoj skupini koju čine svi članovi Odbora, je da u roku od 15 dana od zaključenja natječaja (do 22. travnja) izradi listu kandidata koji zadovoljavaju uvjete za članstvo u Programskom vijeću, na temelju Zakona o HRT-u.

Takvu listu Odbor će zatim poslati na usuglašavanje parlamentarnim klubovima, koji su u roku od 15 dana dužni Odboru predložiti kandidate za 11 članova Programskog vijeća.

O konačnoj listi kandidata glasovat će Sabor.

Kandidature su podnijele brojne osobe iz kulturnog, medijskog, sportskog i drugih područja. Neke od njih predložile su udruge i organizacije, a neki su se kandidirali sami.

Među njima su akademik Dušan Bilandžić, bivši predsjednik Ustavnog suda Jadranko Crnić, predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Dragutin Lučić, kolumnist Ivan Zvonimir Čičak, glasnogovornik SSSH Hašim Bahtijari, bivša ministrica prosvjete Nansi Ivanišević, zlatni izbornik Hrvatske rukometne reprezentacije Lino Červar, bivši rukomeni reprezentativac i sada sportski djelatnik Zdravko Miljak i drugi.

Tu su i pjevači Radojka Šverko i Vice Vukov, glumica Anja Šovagović-Despot, ali i neki članovi sadašnjeg Vijeća HRT-a poput Vlahe Bogišića, Vladimira Paara i Nade Livaković.


Pročitajte više