održan komemorativni skup tajniku Ministarstva kulture ignacu pavkoviću

U povodu smrti tajnika Ministarstva kulture Ignaca Pavkovića danas je u tom Ministarstvu održan komemorativni skup, kojemu su bili nazočni članovi obitelji, djelatnici Ministarstva, te predstavnici nacionalnih kulturnih institucija. L

O radu Ignaca Pavkovića govorio je ministar kulture Antun Vujić, napomenuvši kako je Pavković bio iznimno angažiran na dužnosti koju je obavljao. Ministar je rekao da su se poznavali dugo godina, a radeći u Ministarstvu uspostavili vrlo dobre, ne samo suradničke, nego i prijateljske odnose.

Ignac Pavković preminuo je u Zagrebu 28. studenoga, a bit će pokopan sutra u 15 sati na zagrebačkom Mirogoju.

Rođen je 1943. u Beču, diplomirao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu na kojemu je i magistrirao. Radio je u odvjetništvu, bavio se prevodilaštvom, a od 1. prosinca 1994. hrvatska Vlada imenovala ga je na dužnost tajnika Ministarstva kulture, gdje je radio sve do smrti, od duge i teške bolesti.

Ljiljana Marić Krnić, načelnica Odjela za opće i personalne poslove, rekla je da je Pavković bio odličan poznavatelj struke, zainteresiran i predan radu, te je obavljao tu zahtjevnu dužnost na svoj osebujan način.

Pročitajte više