ODRŽAN SIMPOZIJ O MARINU DRŽIĆU

Ususret 500. obljetnici rođenja Marina Držića danas je u franjevačkom samostanu u Rožatu pokraj Dubrovnika održan simpozij na temu "Držićevi izazovi 1508.2004.2008."L

Voditelj skupa Slobodan Prosperov Novak naglasio je važnost obilježavanja obljetnice najvećeg hrvatskog renesansnog pisca, za koju je u pripremi leksikon koji će tiskati Leksikografski zavod Miroslav Krleža.

O tom enciklopedijskom pothvatu govorio je i ravnatelj Leksikografskog zavoda Vlaho Bogišić ističući da bi izdanje trebalo biti gotovo do 2008. i biti najopsežniji i najbolji znanstveni informacijski vodič za hrvatsku i europsku renesansu.

Simpozij o Držiću zajednički su organizirali Interuniverzitetski centar Dubrovnik, Dom Marina Držića - Dom Dubrovački muzeji, Dubrovačke ljetne igre i Leksikografski zavod M. Krleža.

U sklopu simpozija na tvrđavi Lovrijenac večeras će biti izvedena predstava "Uncle Maroje" u produkciji Hartke odsjeka za dramu Američkog katoličkog sveučilišta u Washingtonu. Predstavu je režirao Naum Panovski.

(Hina) xta ysšh

Pročitajte više