Odvjetnički tim generala Gotovine demantirao pisanje Novog lista

ODVJETNIČKI tim generala Ante Gotovine priopćenjem je reagirao na tekst pod naslovom "Moguća trudnoća Dunje Gotovine izazvala paniku u Petrovoj" objavljen u Novom listu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Kao opunomoćeni zastupnici general pukovnika HV-a Ante Gotovine želimo reagirati na neistine iznijete u današnjem broju Novoga lista u tekstu pod naslovom "Moguća trudnoća Dunje Gotovine izazvala paniku u Petrovoj".

Prije svega želimo istači da je gospođa Dunja Zloić Gotovina zasada majka jednoga djeteta i da nažalost nije trudna uostalom kao što je to već i izjavio dr. Albert Despot.

No ono što zabrinjava je činjenica da je tako cijenjeni list kao što je to Novi list nasjeo na obavještajnu igru pojedinih obavještajnih službi te objavio ovakvu apsolutno neprovjerenu informaciju koju temelji na "nekim našim izvorima", naravno neimenovanim.

Koji su to izvori nije teško zaključiti ako se uzme u obzir da su hrvatski mediji prije nekoliko mjeseci već naveli informaciju o trudnoći gospođe Zloić-Gotovina kao dezinformaciju obavještajnih službi koje imaju za cilj ukazivanje na boravak generala Gotovine na teritoriju RH.

Ne bi nas začudilo da se uskoro priprema neko novo izvješće o radu obavještajnih službi RH  MKS-u o poduzetim radnjama u nastojanju uhićenja generala Gotovine te da stoga iste te službe ponovno plasiraju ovakve dezinformAcije. No, ovaj puta su naišle na plodno tlo u redakciji Novog lista koja je bez ikakvih ograda pozivajući se na "neke naše izvore" dezinformaciju prenijela hrvatskoj javnosti.

Odvjetnički tim generala Ante Gotovine:

Luka Mišetić
Marijan Pedišić
Ivo Farčić
Ante Vukorepa
Marin Ivanovic

Pročitajte više