Odvjetnik Joce Amsterdama: Svjedok pokajnik u svom je iskazu lagao na bar deset mjesta!

"DOKAZAT ćemo da Sreten Jocić niti na koji način nije umješan u ubojstvo Ive Pukanića", tvrdi odvjetnik ozloglašenog Joce Amsterdama Veljko Delibašić. Podsjećamo, šestomjesečni pritvor Joci Amsterdamu, koji je uhićen pod optužbom da je organizirao atentat na Ivu Pukanića u kojem je stradao i Niko Franjić, ističe 27. listopada pa Specijalni sud do tada mora podići optužnicu ili ga pustiti iz pritvora. No, Tužiteljstvo može donijeti i odluku o proširenju istrage i tako si osigurati dodatno vrijeme za prikupljanje novih dokaza ukoliko se postojeći ne pokažu dovoljno čvrstima za podizanje optužnice.

"Siguran sam da će javnost uskoro imati priliku sama procijeniti na koliko labavim nogama počivaju optužbe protiv našeg branjenika i da će se on vrlo brzo naći na slobodi. Mi smo osigurali i više nego dovoljno dokaza tome u prilog", kazao je Delibašić u razgovoru za srpski tabloid Kurir. Podsjećamo, srpski dnevni list Press ranije je izvijestio kako u postupku protiv Joce Amsterdama nije prikupljeno dovoljno dokaza, odnosno kako se sve temelji na iskazu svjedoka pokajnika, čiji je identitet Kurir ranije i objavio iako je to kazneno djelo!

Komentirajući taj iskaz, Jocićev odvjetnik rekao je kako se radi o nepouzdanoj ličnosti i dodao da ga njegovo svjedočenje nimalo ne zabrinjava! "Nas kao obranu ne može brinuti priča jednog narkomana i okorjelog kriminalca koja je data s ciljem da izbjegne višegodišnju robiju na koju je osuđen zbog drugih teških kaznenih djela. Posjedujemo materijalne dokaze da je taj svjedok slagao na barem deset mjesta u svom iskazu", tvrdi Jocićev odvjetnik.

Podsjećamo, istraga Pukanićevog i Franjićevog ubojstva nakon godinu dana u ponedjeljak je završena, a tom prilikom je glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić kazao da je saslušan veći broj svjedoka, obavljeno više prepoznavanja te pretraga automobila i stanova, provjereni brojni telefoni, te provedena brojna vještačenja. Spis bi do kraja tjedna trebao biti proslijeđen Uskoku, koji će odlučiti hoće li podići optužnicu protiv Roberta i Luke Matanića, Amira Mafalanija, Slobodana Đurovića, Željka Milovanovića te bjegunca Bojana Gudurića za čije uhićenje je raspisana nagrada od 100 tisuća kuna.

Pročitajte više