Odzvonilo i Duji Marasoviću: Krim policija istražuje šefa splitskog HDZ-a

NIJE LAKO ovih dana Dujomiru Marasoviću, šefu splitskog HDZ-a i ravnatelju KBC-a Split. Prvo ga je zajedno sa ostatkom ekipe splitskih HDZ-ovaca Jaca zaobišla prije deset dana u škveru, a sad mu je Mladen Bajić poslao krim policiju u bolnicu, što nikako ne može biti dobro.

Šteta milijun eura?!

Istražuju se ugovori i plaće 80-ak liječnika, koji su, osim obavljanja redovnih bolničkih dužnosti, predavali i na Medicinskom fakultetu. Prema nedavno ukinutom pravilniku, u bolnici im je isplaćivano puno radno vrijeme, iako su umjesto osam, odrađivali šest sati.

Šteta je višemilijunska. Na godišnjoj razini iznosi nekih 800 tisuća kuna, a kako je pravilnik važio od 2001. godine, ukupna šteta mogla bi dosegnuti i nekih milijun eura. Pravo je pitanje kako su se tek sad sjetili ukinuti sporni pravilnik. Je li trebala policija zakucati na vrata da to naprave?

Marasović visoko na Jacinoj shit listi

Marasović nam se nije htio javiti na mobitel. Njegova šutnja je razumljiva. Inače, vrlo ekspresivni Marasović s razlogom strahuje za svoju političku budućnost, jer je i on, kao jedan od probranih kadrova Ive Sanadera (postavljen ukazom na čelo HDZ-a, a ne izborima) dospio visoko na Jacinu "shit" listu.

Skandal sa preplaćenim liječnicima izbio je u najneugodnije moguće vrijeme za Marasovića. Trese se stolica u stranci, trese i u bolnici, policija na vratima ureda nikako nije ugodan prizor. Usto, Marasovića Državno odvjetništvo goni i zbog mahanja vojnim kartonom Kerumovog intendanta Duška Mucala, koji ga je i privatno tužio zbog objavljivanja povjerljive informacije da je nekoć radio za Službu državne Bezbednosti.

Jacino upozorenje stiglo prekasno

Vodstvo splitskog HDZ-a kompletno je u out zoni. Marasovića su kriminalisti stisli uza zid, a u ništa boljoj situaciji nije ni Kruno Peronja, šef županijskog HDZ-a. I on bi trebao reći koju o previsokim plaćama Uprave Jadroplova te čitavom nizu poslova koje je njegov ured sklopio sa tijelima lokalne uprave kojima vlada HDZ. Usto, šefuje Nadzornim odborom Jadroplova, premda mu to izričito brani Hrvatska odvjetnička komora i Zakon o odvjetništvu...   

"Ne treba vas biti strah. Nikoga, tko nije stavio ruku u džep..:", poručila je Jaca splitskim HDZ-ovcima nedavno na obljetnici stranke u kinu Central. Možda je upozorenje ipak malo prekasno došlo...

Pročitajte više