Općinski odvjetnik Jarić primio dopisnicu koju smatra pritiskom u vezi sa slučajem "nogometni turnir"

OPĆINSKI državni odvjetnik u Vukovaru Zlatko Jarić primio je danas dopisnicu koju smatra nekom vrstom pritiska na sebe i posao koji obavlja u vezi s događajem na Memorijalnom nogometnom turniru u Vukovaru, a, kako je izjavio, "očito je rezultat njegovih istupa u medijima i izjave da je slučaj proslijedio državnom odvjetniku Mladenu Bajiću te potražio njegovo mišljenje".

Na dopisnici pisanoj tiskanim slovima i potpisanoj s "Dopisnik Večernjeg lista S. Veljković" Jariću se zamjera "prevelika briga za 14-godišnjeg dječaka iz vukovarskoga mjesta Negoslavaca "koji je pozornost hrvatske javnosti skrenuo na sebe zbog zabrane da zbog pripadnosti srpskoj nacinalnosti igra za HNK "Vukovar 91" na Memorijalnom nogometnom turniru za mlađu dob."

U izjavi za Hinu Jarić navodi kako potpisnik poruke na dopisnici, na kojoj se nalazi žig pošte u Vukovaru, preporuča da sasluša oca 14-godišnjega dječaka iz Negoslavaca te da pita "Mišića gdje su grobovi naših Hrvata, što su ih Negoslavčani odveli sa Sajmišta i iz vojarne, mučili ih, pobili i pobacali ih po bunarima. Pitajte Mišića gdje su kosti od Hrvata".

Zlatko Jarić također navodi kako mu "u dopisnici također poručuje da, kad je "već toliko pametan, neka javi Mladenu Bajiću tko je pokrao Vuteks, Drvopromet, Borovo i ostale vukovarske tvrtke".

Općinski državni odvjetnik Jarić je o dopisnici izvijestio policiju te preko Županijskoga državnog odvjetništva i državnog odvjetnika Mladena Bajića.
Kako je rekao, kad se raspitao u "Večernjem listu" o imenu potpisnika dopisnice, potvrđeno mu je da dopisnik S.Veljković ne postoji.

Slučaj zabrane igranja 14-godišnjeg dječaka srpske narodnosti istražuje policija i Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru kako bi se utvrdilo postoje li u njemu elementi za kaznenu odgovornost organizatora turnira ili osoba koje su dječaku zabranile igrati na utakmici.

Pročitajte više