Opuzenci se na susjeda žale godinama: "Namlatio mi je susjedu i njenu nevjestu"

Foto: Pixsell/Ivo Cagalj

STANOVNICI Opuzena na rastrojenog susjeda upozoravaju već godinama, piše RTL. Podsjetimo, od nedjelje popodne pa do ranih sati ponedjelja ujutro trajala je drama u Opouzenu. Sve je počelo kad je rastrojeni 49-godišnjak prijetio susjedima jer mu je navodno smetala buka koja je dolazila s obližnjeg dječjeg rođendana. Kad je došla policija, zapalio je plinsku bocu što je uništilo kuću. Kasnije je napao policajce, a jednom je nanio teške ozljede.

Teško ranjeni policajac je izvan životne opasnosti. U samoj eksploziji plina 49-godišnjak je teško opečen. Ipak 12 sati je stajao na terasi razrušene kuće i odbijao se predati. Nakon što ga je ujutro specijalna policija uhitila, prebačen je u splitsku bolnicu.

"Namlatio mi je susjedu"

Susjedima jučerašnji doađaji nisu veliko iznenađenje. Sa tim muškarcem od ranije imaju problema.

"Štetu imam, a policija je samo došla oko 16.30 sati meni se čini i rekla da moramo izaći iz kuće. Tu sam bila s troje, četvero djece i otišla sam vani, kad sam se vratila ovo je sve bilo srušeno i mora ostati dok oni ne snime to", kazala je Nelka Zonić, prva susjeda.

Muškarac je otprije poznat policiji zbog remećenja javnog reda i mira i prijetnji. Dok dio susjeda kaže kako je riječ o inače mirnom čovjeku, drugi kažu kako ih duže vrijeme terorizira te da su u ovom slučaju institucije potpuno zakazale

"Pa normalno da su zakazale jer su znale s kime imaju posla. Kakvo je bilo njegovo ponašanje, kako se on inače ponašao? U zadnje godinu dana, dvije, katastrofa. Evo ovdje mi je susjedu namlatio i njezinu nevistu", priča susjeda Ruža Vidović.

"On je dobar bija i fin i kulturan, samo s nikim nije ima posla", kaže pak Neda.

Da je netko od nadležnih imao s njim posla, misle susjedi, možda ne bi ni došlo do ove tragedije. Samo je sreća pomogla, kažu, da sve ne završi i sa više žrtava.

Pročitajte više