Oracle bilježi rast od 17% u EMEA regiji u trećem kvartalu fiskalne godine 2004.

ORACLE  korporacija objavila je danas rezultate poslovanja u trećem kvartalu fiskalne godine 2004. kao i nove klijente s kojima je potpisana suradnja na području Europe, Bliskog istoka i Afrike (EMEA).

“Zadovoljni smo rezultatima u EMEA regiji, dobit je u trećem kvartalu porasla 17 posto i dosegla 918 milijuna USD”, rekao je Sergio Giacoletto, potpredsjednik Oracle Europa, Bliski istok i Afrika.

Ponuda proizvoda uključuje i Grid tehnologije, namijenjene velikim i srednje velikim tvrtkama, što vodi k povećanju potražnje s obzirom da tvrtke u regiji odabiru Oracle softver i usluge kako bi povećale učinkovitost i proširile tržišta. “Tvrtke sada strateški pristupaju usklađivanju svojih poslovnih sustava. Standardizacija, konsolidacija i automatizacija infrastrukture vode k istinskom upravljanju poslovnim informacijama (business intelligence), većoj posvećenosti korisnicima i nižim troškovima”, rekao je Sergio Giacoletto.

Također je dodao da je “potražnja za Oracle rješenjima u porastu pogotovo u srednjoj i istočnoj Europi, te na području javne uprave, telekomunikacija i financijskog sektora.” U ovom razdoblju za Oracle rješenja ili proširenje već postojećih implementacija odlučile su se brojne tvrtke u EMEA regiji: Bank Austria Creditanstalt AG (Austrija), Raiffeisen Bank (Mađarska), Ministarstvo unutrašnjih poslova (Italija), British Telecom (Velika Britanija), Deutsche Post World Net (Njemačka), Manchester Airport (Velika Britanija), Diesel (Italija), Carrefour (Francuska), a u Hrvatskoj Nova banka i VIPnet.

Stručna javnost nagradila Oracle dostignuća

Kvaliteta Oracle proizvoda i usluga javno je prepoznata od strane nezavisnih izvora o čemu svjedoče brojne nagrade i istraživanja u trećem kvartalu fiskalne godine 2004. širom EMEA regije: Webservice Awards, Švedska, za Oracle jDeveloper; PricewaterhouseCoopers (PwC), Nizozemska, za Oracle E-Business suite ERP - u PwC-ovoj usporedbi 21 konkurentnog paketa financijskog softvera, Oracle je postigao 644 od mogućih 654 boda, znatno nadmašivši svoje suparnike; IPL Consultants - Oracle Warehouse Management zauzeo je prvo mjesto u funkcionalnosti u sektoru trgovine i veleprodaje; Java Magazin Reader’s Choice Award, Njemačka, dodijelio je Oracle bazi podataka nagradu Best Enterprise Database.

Pročitajte više