Osijek: Libra odbacila optužbe smijenjenog ravnatelj bolnice

OSJEČKI ogranak Libre odbacio je danas optužbe nedavno smijenjena ravnatelja osječke Kliničke bolnice (KB) Aleksandra Včeva da je njegova smjena "politički linč SDP-a, LS-a i Libre", ocijenivši da "neka zbivanja u vezi s tom smjenom doživljava kao pokušaj političkog obračuna s Librom".

Predsjednik osječke Libre Jean Pierre Maričić kazao je na konferenciji za novinare kako je jučerašnja najava županijskog HSLS-a o mogućem izlasku iz županijske koalicije zbog smjene ravnatelja Včeva "nastavak borbe HSLS-a da razbije koaliciju, a da zbog toga ne ispadne kriv". Budući da HSLS napušta koaliciju u Splitu zbog naputka Malog vijeća, očito je vrh te stranke odlučio da se razbiju koalicije, rekao je Maričić.

Ocijenio je kako je ravnatelj Včev jednoglasno razriješen dužnosti na sjednici Upravnog vijeća te da se "politička pitanja postavljaju onda kad se ne može odgovoriti na stručna pitanja".

Osječki dogradonačelnik Ivan Bešlić odbacio je optužbe smijenjena ravnatelja KB-a da je on među pojedincima iz Gradskog poglavarstva koji su preko bolnice obavljali unosne poslove, kazavši kako "s bolnicom ili njezinim dobavljačima nikada nije napravio nikakav posao".

Istaknuo je kako će zbog takvih podmetanja zatražiti pravnu zaštitu, t.j. da bi mogao pokrenuti građansku i kaznenu parnicu. Dodao je kako ne želi da Včev ode u zatvor, nego da "dobije moralni poučak da se politikom ne može baviti tako da druge blati bez ikakva razloga".

(Hina) ivuč dd

Pročitajte više