Osijek: Svečanost u aikido školi koju vode pravoslavni svećnik i hrvatski branitelj

AIKIDO škola "Zajedničkim snagama u borbi protiv bolesti ovisnosti", ekumenski projekt koji zajedno vode pravoslavni svećenik i hrvatski branitelj, predstavila se danas javnosti u osječkoj Školi borilačkih vještina "Champion gym" u čijem sklopu djeluje.

Projekt su predstavili njegovi osnivači i voditelji - arhimandrit Miron, prvi suradnik osječkopoljskog i baranjskog episkopa Lukijana, i hrvatski branitelj Damir Huber, a polaznici škole pokazali su prve svladane vještine.

Damir Huber je rekao da su projekt pokrenuli krajem prošle godine kako bi se zajedničkim snagama oduprli izazovima ovisnosti i ostalim problemima s kojima je suočena naša mladost. Njihova aikido škola trenutačno ima 60 polaznika.

Projekt su poduprli Zavod za školstvo, MUP i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, Katolička i Pravoslavna crkva, dodao je Huber i zahvalio svima koji su pomogli da se on ostvari, a osobito nazočnom županu Krešimiru Bubalu i gradonačelniku Zlatku Kramariću, koji su osigurali nabavu novih strunjača.

Damir Huber i arhimandrit Miron rekli su da znaju da su neobična kombinacija, da ih je spojila zajednička želja da pridonesu borbi protiv ovisnosti, te da su ekumenskim djelovanjem dokazali kako su djela važnija od riječi.

Ekumenski pristup i djelovanje na sprječavanju ovisnosti mladih ljudi program je koji je osječko-baranjsko Županijsko poglavarstvo od prvog trenutka poduprlo, rekao je župan Krešimir Bubalo. "Vode ga moj ratni prijatelj Damir Huber i pravoslavni svećenik, koji su na taj način najbolje dokazali kako je najvažniji ekumenizam na djelu", dodao je.

Taj je projekt za svaku pohvali, rekao je i osječki gradonačelnik Zlatko Kramarić, istaknuvši kako je Osijek oduvijek bio mulitkulturalni grad.

Danšnjoj svečanosti je u ime Zavoda za školstvo Republike Hrvatske nazočio profesor Stjepan Hrpka, a u ime katoličke laičke udruge "Molitva i riječ", u koju polaznici aikido škole dolaze na duhovne vježbe, Marija Krivić.


Pročitajte više