Osijek: za programe socijalne skrbi i zdravstva 22,89 milijuna kuna

Za provedbu programa javnih potreba u socijalnoj skrbi i zdravstvu na osječkom području ove se godine iz gradskoga proračuna planira izdvojiti ukupno 22,89 milijuna kuna.

Po podatcima gradskog Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo najviše novca, oko 8,5 milijuna kuna, izdvojeno je za socijalnu skrb, uz ostalo, za podmirenje troškova stanovanja socijalno ugroženih obitelji, kojih je, po podatcima Odjela, oko 1200, za sufinanciranje smještaja djece iz tih obitelji i djece s posebnim potrebama u dječje vrtiće te za prihvat beskućnika i smještaj starijih i nemoćnih.

Sa 800.000 kuna pomoći će se rad pučkih kuhinja, a sa 750.000 kuna sufinancirati troškovi javnoga gradskog prijevoza za članove socijalno ugroženih obitelji i invalida.

Za Gradsko društvo Crvenog križa izdvaja se 2,3 milijuna kuna, a za gradnju zatvorenog bazena u odmaralištu Gradskog društva u Orahovici još 1,5 milijuna kuna.

Za programe u zdravstvu najviše je novca, oko 6,62 milijuna kuna, predviđeno za suzbijanje komaraca, a program obuhvaća istraživanje, uništavanje ličinka i odraslih komaraca ručnim i zračnim suzbijanjem.

Za programe deratizacije iz gradskog se proračuna izdvaja 1,4 milijuna kuna, a za Centar za prevenciju i liječenje bolesti ovisnosti te za udruge koje se bave suzbijanjem ovisnosti 270.000 kuna.

(Hina) xivuc ydd

Pročitajte više