Osječko-baranjska županija članica zajednice podunavskih regija

Osječkobaranjska županija postala je punopravnom članicom Radne zajednice podunavskih regija na konferenciji predsjednika vlada te zajednice, koja je nedavno održana u austrijskom gradu Sankt Poltenu, izvijestio je danas županov Ured.

U priopćenju za javnost navodi se kako su sudionici skupa jednoglasno donijeli takvu odluku na temelju molbe za članstvo koju je podnio župan Krešimir Bubalo.

Podsjeća se kako je molba podnesena pošto je Vlada Županiji dostavila odluku o pokretanju postupka za prestanak članstva Republike Hrvatske u toj zajednici, radi pristupa Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije toj asocijaciji.

Dodaje se kako je Osječko-baranjska županija 10-ak godina aktivno uključena u tijela Radne zajednice jer je Republika Hrvatska potpisom zajedničke izjave 1991. kao država postala njezinom punopravnom članicom, pa je, uz ostale aktivnosti, 2000. u Osijeku održan Gospodarski forum Zajednice.

Radna zajednica podunavskih regija osnovana je u Beču 1990. kako bi poticala razvoj gospodarstva, prometa, prostornog planiranja, turizma, kulture, športa, znanosti i zaštite okoliša, a u nju su učlanjene 23 regije iz 10 podunavskih država, ističe se, među ostalim, u priopćenju.

(Hina) xivuč ydd

Pročitajte više