"Osobni sukob dvojice liječnika KB Dubrava pretvoren je u nešto što je nanijelo štetu cijelom zdravstvu"

MILAN KUJUNDŽIĆ, ravnatelj KB Dubrava, uputio je danas otvoreno pismo medijima zbog brojnih napisa i izvješća u posljednjih desetak dana o "masovnim ubojstvima pacijenata" na Odjelu za neurologiju KB Dubrava. Do ovih napisa je došlo nakon što je liječnik s ovog odjela Željko Klisović optužio šefa odjela Anđelka Vrce za smrti ili za teško zdravstveno stanje nekoliko pacijenata.

Ravnatelj Kujundžić ističe da će povjerenstva KB Dubrava, Hrvatske liječničke komore i Ministarstva zdravstva RH, kao i Državno odvjetništvo RH, istražiti sve navode iz medija i reći što je istina koja je samo jedna i treba ju pričekati.

"Oni koji su blatili KB Dubrava svoje navode će morati dokazati na sudu", stoji u otvorenom pismu Kujundžića koji poziva novinare da i dalje pišu istinu o medicini i ukazuju na slabosti, ali i da pojedini novinari ne pišu tendenciozno i senzacionalistički.

Ravnatelj Kujundžić smatra da je postalo očito da je "osobni sukob dvojice liječnika Odjela za neurologiju pretvoren u nešto što je nanijelo nesagledivu štetu ne samo KB Dubrava, nego i svim hrvatskim liječnicima, odnosno cjelokupnom hrvatskom zdravstvu, te unijelo nemir među hrvatske građane".

Sve najbolje o KB Dubrava

Kujundžić kaže da je do toga došlo prvenstveno zahvaljujući jednom dnevnom listu, dodavši da se radi o "senzacionalističkim, tendencioznim, a i nekim trećim razlozima."

Za svoju bolnici Kujundžić kaže da se u njoj na najvišoj medicinskoj i etičkoj razini izvode najsloženiji dijagnostički i terapijski postupci koje poznaje suvremena svjetska medicina.

"To je kuća u koju se premještaju najteži najkompleksniji bolesnici iz svih bolnica diljem Hrvatske a nerijetko i inozemstva", piše Kujundžić u otvorenom pismu.

Istaknuo je da ovdje rade brojni izvrsni stručnjaci koji pružaju vrhunsku uslugu, te se pita u "ime čega i koga oni bivaju za tren oblaćeni".

D.M.
Foto: Index

Pročitajte više