Otvoren prvi Starbucks u Italiji. Dočekao ih red od 300 metara

Foto: Instagram

U ITALIJI je ovaj vikend otvoren prvi Starbucks, poznati američki lanac koji se proslavio kavom. Starbucks je otvoren u Milanu, a ljudi u 300 metara dugačkom redu, koliki je u jednom trenutku bio, dva sata čekaju da naruče kavu.

"U petak je padala kiša, a u subotu je sunčano. No inače je scena identična oba dana", rekli su svjedoci.

Starbucks Reserve Roastery u prelijepoj palači Palazzo Delle Poste na Piazzi Cordusio najposjećenija je lokacija u Milanu otkako je otvoren 7. rujna. Iako za kavu i kapučino čekaju i po dva sata, Talijani se žale da su njihove cijene previsoke. Cijena kave je, kako piše Reuters, 2,09 dolara za espresso, a što je duplo više nego što lokalni kafići naplaćuju.

No, ne dijele svi oduševljenje zbog dolaska Starbucksa. Matteo Salvini, talijanski ministar i vođa ultradesne La Lige, kazao je kako ne bi stajao u redu ni da mu plate.

"Dva sata u redu za kavu u Starbucksu. Ne bih ni da mi plate. Bez riječi sam", komentirao je Matteo Salvini, talijanski ministar unutarnjih poslova, rođen u Milanu.

Starbucks Reserve Roastery, koji je pržionica, kafić, bar i trgovina, prostire se na 2000 metara kvadratnih, a u njemu radi čak 300 ljudi.

Starbucks u Milanu je jedna od tri Reserve Roasteries na svijetu, a ostale dvije nalaze se u Šangaju i Seattleu. Kasnije ove godine jedna će se otvoriti u New Yorku, a potom u Tokiju i Chicagu 2019. One su ušminkanije od običnih Starbucksa i mušterije u njima provode četiri puta više vremena.

Starbucks i nastao po uzoru na Italiju

Zanimljivo, Italija je poznata kao svjetska kolijevka kave pa je otvaranje tog američkog lanca s jedne strane razumljivo, a s druge će sasvim sigurno izazvati negodovanje zbog činjenice što se radi o netalijanskoj kavi, baš kao što je napravio desničarski ministar Salvini.

A priča o nastanku Starbucksa zapravo je vezana za Italiju u koju je tek sad stigao. Naime, osnivač i dugogodišnji šef Starbucksa Howard Schultz rekao je da ga je na pokretanje Starbucksa inspirirao posjet Italiji 1983. godine.

Pročitajte više