Otvoren sajam antikviteta u Klovićevim dvorima

SAJAM umjetnina i antikviteta, sedmi po redu, otvoren je danas u Galeriji Klovićevi dvori.

Na sajmu koji će trajati do 15. prosinca s izborom vrijednih starina i umjetnina, od namještaja i slika do tepiha, sudjeluje 15 izlagača - članova Udruženja hrvatskih trgovaca umjetninama i starinama.

Predsjednik Udruženja Fedor Rožić očekuje da će ovogodišnji sajam biti najuspješniji dosad, jer, napomenuo je, svake se godine prijavljuje sve više izlagača, a i zanimanje za starine u Zagrebu u posljednje je vrijeme poraslo zahvaljujući sajmu antikviteta koji se od lipnja redovito održava na Britanskom trgu.

Izrazivši nezadovoljstvo tretmanom trgovaca umjetninama i starinama u Hrvatskoj, Rožić je rekao da će takvi sajmovi dobiti mjesto koje im pripada tek onda kada se u društvu stvori klima u kojoj će se moći prepoznati njihova vrijednost.

Organizatori se nadaju da će iduće godine biti prijavljeno još više izlagača i da će se sajam održati u Umjetničkom paviljonu.

Radnim danom Sajam će se održavati od 11 do 19 sati, a subotom i nedjeljom do 21 sat. Kupci ulaznica sudjeluju u nagradnoj igri u kojoj će svaki izlagač dobitnicima darovati po jedan svoj izložak.

Udruženje će na Britanskom trgu organizirati i trodnevni ´Božićni sajam pod svijećama´ koji će početi 21. prosinca.

Pročitajte više