Otvorena 16. Međunarodna izložba crteža u Rijeci

Šesnaesta međunarodna izložba crteža na zidu, na kojoj sudjeluje 16 umjetnika iz Hrvatske i svijeta, otvorena je večeras u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci.

Autor koncepcije i selekcije izložbe je Branko Franceschi, ravnatelj MMSU-a.

Crteži velikih dimenzija napravljeni su izravno na zidu u izvedbi samih autora ili su ih izradili njihovi asistenti ili studenti Odsjeka za likovne umjetnosti Filozofskog fakulteta u Rijeci po detaljnim uputama umjetnika.

Među inima, na izložbi sudjeluju Regina Silveira, Barry McGee, Tomislav Buntak, Paulo Climachauska, Damir Stojnić, Zdravko Milić i Petar Grimani.

Svi radovi nakon zatvaranja izložbe 27. veljače bit će uklonjeni, odnosno zidovi će biti vraćeni u prijašnje stanje te će ta djela biti moguće vidjeti samo za trajanja izložbe.

Uz glavnu izložbu u prostoru MMSU-a u sklopu 16. međunarodne izložbe crteža organizirat će se još tri izložbe tradicionalnog crteža na papiru u galeriji "Mali salon".

Večeras, prije glavne otvorena je izložba crteža Tomislava Čeranića iz ciklusa "Star city" i "Hypnerotomachia". Nakon nje bit će postavljena izložba Brace Dimitrijevića u kojoj će se predstaviti radovi iz njegova ciklusa "Triptychos post historicus" i izložba izbora iz darovnice Božidara Rašice.

(Hina) xdsil yln

Pročitajte više