Otvorene"Riječke ljetne noći"

Predstavom "Valse" uličnog kazališta "Teatro tascabile" iz Bergama izvedenoj večeras na Trgu Republike Hrvatske otvorena je prva manifestacija "Riječke ljetne noći".

Na toj manifestaciji bit će izvedena glazbena i dramska djela te zabavni programi, a cjelokupni program djelo je HNK "Ivana pl. Zajca" iz Rijeke. Organizatori su, uz tu kazališnu kuću, Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke.

Specifičnost te manifestacije je da će program, osim u HNK-u, biti izvođen na trgovima i ulicama grada te u prostorima nekadašnjih industrijskih pogona poput bivše Tvornice papira i tvornice Torpedo.

Na "Riječkim ljetnim noćima", uz ostalo, će biti praizvedba drame "Jazz" Filipa Šovagovića u izvedbi Hrvatske drame riječkog HNK. Riječka filharmonija, zbor Opere riječkog HNK i Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" iz Zagreba izvest će Devetu simfoniju L. Van Beethovena. Hrvatska drama riječkog HNK izvest će premijerno i "Prijevaru" H. Pintera. Na programu će biti i "Zdrav sam i dobro mi je" Marjana Bevka kao međunarodna predstava Europske kazališne konvencije u kojoj sudjeluju Slovensko narodno gledališče Nova Gorica, Talijanska drama riječkog HNK, Nemzeti Szinhaz iz Budimpešte i Stadttheater iz Klagenfurta.

Od dramskih predstava na programu će biti još i "Hamlet" riejčkog HNK, "Kamov, smrtopis" ZKM-a iz Zagreba, a operni dio će činiti "Nabucco" Opere riječkog HNK. Na programu će još biti i koncerti Dunje Vejzović i Josipe Lisac.

"Riječke ljetne noći" završavaju 15. srpnja.

(Hina) xdsil ymć

Pročitajte više