"OVAKO NEŠTO NE PAMTIMO" Tromjesečna beba završila u moru nakon što je jak vjetar prevrnuo kolica

Foto: Davor Puklavec/Zeljko Lukunic/Tomislav Miletic/Davor Javorović/Nikola Čutuk/Igor Kralj/ PIXSELL, Čitatelj

TEK je jutro pokazalo koliko je bilo razorno sinoćnje nevrijeme u Hrvatskoj. Jedan čovjek je izgubio život na Krku, a tromjesečna beba završila je u moru nakon što je jak vjetar prevrnuo kolica. I dalje je na promatranju u šibenskoj bolnici.

>> FOTOGALERIJA Oluja potopila zemlju: Vjetar čupao stabla, voda ulazila u kuće, na Krku poginuo muškarac

Kratka, ali razorna oluja bila je tragična za Omišalj na otoku Krku. 65-godišnjak se utopio u prevrtanju barke, a drugi putnik je uspio doplivati do obale. Građani Poreča ne sjećaju se da su ikada svjedočili takvoj oluji.

"Ne znam, ne pamtim, možda osamdeset i neke, baš mi otac govori, ali dok sam ja živ - ne. Sve se desilo u 5 do 10 minuta, vjetar je puhao preko 100 km na sat. Malo mi je krov odnesao, ali to je to", kazao je za RTL Damir Ikotić iz Poreča.

U Osijeku je pljusak poplavio podrume, a vjetar počupao električne vodove.

"Nevrijeme je bilo veliko, od sedam sati sinoć nemamo struju. Drveće se zaplelo u žice i nestalo je struje", kaže svjedok Luka Đebić iz Osijeka.

Slično je bilo i u Zagroju, a tamošnju apokalipsu građani će dugo pamtiti. Prijavljene su štete na vinogradima i automobilima. Oštećeno je čak i vatrogasno vozilo.

Kataklizmični prizori bili su i na zagrebačkom području; voda je ušla u podrume pa se građani i danas bore s poplavama. Iz dječje perspektive i sigurnosti toplog doma - i oluja je mogla biti doživljaj.

Posljedice zbraja gotovo cijela Hrvatska. U Međimurju su vatrogasci bili na čak 75 intervencija u manje od 24 sata.

Pročitajte više