TRAŽITE NOVI AUTO? Znamo gdje možete kupiti najpopularnije u Hrvatskoj

Foto: Index Oglasi

PROŠLE godine u Hrvatskoj je prodano više vozila u odnosu na godinu prije, a pojedini modeli su se posebno istaknuli.

Tijekom 2016. godine Hrvati su kupili oko 44.106 novih osobnih automobila, što je 23% više u odnosu na godinu prije. Realno, taj je broj osjetno manji, ako iz računice oduzmemo automobile državnih službi, kojekakvih flota i sve zastupljenijeg reizvoza.

No ipak, i takvo okljaštreno tržište ima svoje pulene, pa je tako i ove godine najprodavanija marka bila Volkswagen sa 6.445 prodanih automobila i tržišnim udjelom od gotovo 15%. Dalje su slijedili Opel, Renault, Škoda i Ford.

Sličan odnos snaga je i na ljestvici prodaje po modelima. Pet najpopularnijih pokušali smo naći na tržištu rabljenih, a u nastavku možete vidjeti kakva je ponuda na Index Oglasima, najbrže rastućem oglasniku u Hrvatskoj gdje oglase možete predati potpuno besplatno.

VW Golf VII

Golf je na ovim prostorima apsolutna svetinja, a to potvrđuje i statistika. Prošle godine prodano je čak 2.241 Golfova, a pritom imajte na umu kako se radi o modelu koji nije jeftin. U iščekivanju dolaska redizajniranog modela trenutno najpovoljniji dostupni Golf je 1.6 TDI Rabbit, a stoji 149.502 kn.

Konkretan Golf u ponudi Auto Hrvatske je takav primjerak, ali u kombinaciji DSG mjenjača. S tek prijeđenih nešto više od 5.000 km nudi se po cijeni od 164.900 kn, što je čak 14.410 kn manje u odnosu da isti primjerak poželite kupiti novi u autosalonu.

> Oglas na Index Oglasima možete vidjeti ovdje

Renault Clio

Idući na listi prodaje je Clio, iz godine u godinu hrvatski bestseler koji se uvijek nalazi na samom vrhu prodaje. Prošlu godinu zaključio je sa 1.743 prodana primjerka. Ponuda novog kreće od 83.900 kn (bez klime) i penje se na preko 217.000 kn za sportski RS. Jedna od tajni uspjeha ovog modela upravo je raznovrsnost dostupnih izvedbi, a potom i fer ponuda kad se u odnos stave cijena i ponuda. 

Mi smo pronašli osnovni Clio 1.2 sa solidnom opremom i tek 14.400 km. Nudi ga TRCZ po cijeni od 79.900 kn, što je bar 10% niše od cijene novog primjerka iz salona.

> Oglas na Index Oglasima možete vidjeti ovdje

Škoda Octavia

Octavia je u Hrvatskoj postala sinonim za odličan obiteljski automobil, a zbog niskih troškova vlasništva i uzornog komfora često je prvi izbor i kao poslovno vozilo. Godinu je zaključila sa 1.706 prodanih primjeraka, neznatno manje u odnosu na prije spomenuti i osjetno jeftiniji Clio. U iščekivanju obnovljenog modela trenutno se nudi po startnoj cijeni od 138.360 kn (1.0 TSI), a najjeftinija dizelska verzija ima cijenu od 148.000 kn (1.6/90 KS).

Sa obzirom na cijenu i bogatu ponudu na tržištu rabljenih dobra je opcija razmisliti o kupovini polovnog modela. Mi smo za vas izabrali primjerak kojeg nudi Škoda Štasni, 1.6 TDI ELegance iz 2015. godine sa tek 55.000 km. Automobil se nudi po cijeni od odličnih 127.500 kn.

> Oglas na Index Oglasima možete vidjeti ovdje

Opel Astra

Najpopularniji Opelov model je Astra s 1.569 prodanih primjeraka u 2016. godini. Početna cijena „golfa za mase“ je 120.982 kn, dok su dizelaši osjetno skuplji. Stoga je i ovdje dobro razmisliti o kupovini polovnog vozila, posebno ako ste u potrazi za dizelašem. Naša opcija je primjerak sa 1.6 CDTI dizelašem i 23.121 km, a nudi se po cijeni od 124.900 kn.

> Oglas na Index Oglasima možete vidjeti ovdje

Ford Focus

Top 5 najprodavanijih modela u Hrvatskoj zaključuje Ford Focus s 1.533 prodana primjerka u 2016. godini. Focus je odličan izbor, posebno na tržištu rabljenih, gdje ne drži cijenu poput premium kompakata, a istovremeno je u pojedinim karakteristikama čak i bolji.

Jedna od prednosti je što kod Focusa benzinski motor nije opcija koja se preskače. 1.0 GTDI je višestruko nagrađivan kao najbolji u svijetu u svojoj kategoriji, a karakteriziraju ga solidne performanse i ne baš pretjerana potrošnja. Primjerak sa 100 KS, bogatim paketom opreme i tek 16.300 prijeđenih kilometara nudi se po cijeni od 107.900 kn, dok novi stoji osjetno više, 126.900 kn (Business).

> Oglas na Index Oglasima možete vidjeti ovdje



INDEX OGLASI, potpuno besplatni mali oglasnik pokrenut je prije nešto više od godinu dana. Osim preglednog, brzog i jednostavnog sučelja, posebnost ovoga oglasnika jest da su Index Oglasi potpuno besplatan mali oglasnik koji ne naplaćuje objavu oglasa niti u jednoj kategoriji, čak niti u kategoriji Auto-moto te kategoriji Nekretnine.

Index Oglase pregledajte ili potpuno besplatno predajte na adresi www.index.hr/oglasi

 

 


 

Pročitajte više