Ovogodišnje Vinkovačke jeseni od 12. do 21. rujna

ORGANIZACIJSKI odbor Vinkovačkih jeseni prihvatio je danas prijedlog programa temeljnih priredaba ovogodišnjih 38. Vinkovačkih jeseni, koje će se održati od 12. do 21. rujna pod nazivom "Snaša", a svečano otvorenje bit će 19. rujna.

Predstavljajući program, vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić rekao je da će na folklornim večerima, koje će trajati od 12. do 17. rujna, nastupiti oko 50 kulturno-umjetničkih društava i 20 dječjih skupina iz cijele Hrvatske.

Dječje Vinkovačke jeseni bit će 13. i 14. rujna, a u svečanom mimohodu, 14. rujna, nastupit će oko 40 dječjih skupina.

U sklopu Vinkovačkih jeseni 19. rujna održat će se i tradicionalni Šokački divani na kojima će nastupiti poznata imena hrvatske glazbene scene te glumci Vanja Drach, Ivo Gregurević i drugi.

Tajnik Zajednice kulturno-umjetničkih društava (ZAKUD) Stjepan Đurković najavio je i dvije novine ovogodišnjih Jeseni.

Naime, na mimohodu će, uz 25 konjskih zaprega, nastupiti i jahači Slavonije, Baranje i Srijema, a želja je da se to i ubuduće organizira.

Gradonačelnik Karlić dodao je da će se na ovogodišnjim Jesenima organizirati i Vinkovački jesenji gospodarski sajam na kojem će se promovirati autohtoni proizvodi vinkovačkog kraja.

Taj bi sajam trebao biti zaštitni znak Vinkovačkih jeseni. "Katalog je tiskan i poslan gospodarstvenicima. Sajam bi trebao pridonijeti poboljšanju gospodarskih prilika na našem području", rekao je Karlić.

Organizatori 38. Vinkovačkih jeseni su grad Vinkovci i ZAKUD.

Pročitajte više