Padao sustav za naručivanje novog iPhonea, ali ipak: Ovo je najbolji početak prodaje ikad

NOVI iPhone 4S više nije moguće naručiti na Appleovim službenim stranicama , jer su od jučer ujutro, kad su krenule online predbilježbe, rasprodane sve zalihe, piše USA Today.

Najjači američki mobilni operater AT&T priopćio je da se radi o najboljem otvaranju prodaje iPhonea ikad, s više od 200 tisuća narudžbi u prvih 12 sati.

Novi iPhone u redovnu prodaju kreće  14. listopada, a naruždbe je, ništa novo za iPhone, pratilo niz poteškoća. Kupce je stranica Apple.com stalno izbacivala, i to u trenutku kad se poslužitelj trebao spojiti s nijihovim računom.

Apple je krenuo s novim sustavom narudžbi, no tisuće ljudi je ostalo frustrirano, jer ih je, kad su trebali dobiti potvrdu da je uređaj naručen na njihovo ime, vraćao na prethodnu stranicu.

U zbrci se najbolje snašao Verizon koji je raspomaljene kupce uputio u jednostavniji način naručivanja preko stranica prijevoznika, koji će im gadget dostaviti na kućne adrese.

Idući petak se očekuju velike gužve na otvaranju Appleovih trgovina i ovlaštenih prodvaonica. Dio histerije oko najpopularnijeg gadgeta na svijetu sigurno je potakla i smrt njegovog tvorca Stevea Jobsa. Novi Appleov mobilni operativni sustav IOS 5 izlazi u srijedu kao "free download".

Pročitajte više