Papa pozvao na oslobađanje francuskih novinara te osudio najnovija teroristička djela

PAPA Ivan Pavao II. uputio je, tijekom redovite opće audijencije srijedom, poziv za oslobađanje dvojice francuskih novinara otetih u Iraku te je osudio najnovija teroristička djela diljem svijeta posebice ona u Rusiji i Izraelu.

"S velikom boli i zabrinutošću primio sam najnovije teške vijesti glede terorističkih atentata u Izraelu i Rusiji, gdje je poginuo veliki broj osoba, nevinih i žrtava bez obrane", glasi tekst Papine poruke koji je pročitao njegov suradnik.

"I u izmučenom Iraku ne razbija se slijepi lanac nasilja koji sprječava brzo vraćanje na civilni suživot", poručio je Papa posebice izrazivši zabrinutost "za sudbinu dvojice francuskih novinara, talaca njihovih otmičara" u Iraku. Istodobno je izrazio i "zgražanje zbog barbarskog ubojstva 12 nepalskih građana".

Ivan Pavao II. uputio je hitan poziv kako bi "svugdje prestalo nasilje, koje je uvijek nedostojno svake dobre stvari" i kako bi "dvojica francuskih novinara bila tretirana s čovječnošću i neozlijeđena vraćena, što prije, njihovim dragima".




Pročitajte više