Par iz SAD-a se strašno pazio. Zarazila ih kći negativna na testu, umrli su

Facebook: Joe Bruno

MIKE i Carol Bruno iz Chicaga učinili su sve kako bi izbjegli zarazu covidom-19. Nisu dolazili na neka veća tradicionalna okupljanja i s obitelji su pretežito razgovarali online ili putem telefona.

No, nakon jedne pažljivo isplanirane obiteljske posjete, ipak su se zarazili koronavirusom te preminuli.

"Moji roditelji su se vjenčali prije skoro šezdeset godina, a sada su umrli u razmaku od 10 dana", rekao je za CNN njihov sin Joseph Bruno.

"Čak i kada smo učinili sve što treba, ipak smo se zarazili", kazao je.

Kobni obiteljski posjet

Carol Bruno je došla u stan svog sina zajedno s njegovom sestrom kako bi ga ona mogla ošišati. Prije posjeta, njegova je sestra, koja inače radi u frizerskom salonu, napravila test na covid-19 i bila je negativna. Također je prije dolaska bila tri do četiri dana u samoizolaciji kako bi obitelj bila sigurna da nije zaražena.

Njegova majka, s druge strane, nije puno izlazila tijekom pandemije. Tijekom tog posjeta, koji je trajao oko 40 minuta, svi su nosili maske i nisu se grlili. Majka je dodatno, iz mjere opreza, sjedila pored otvorenog prozora.

Dan nakon posjeta, sestra je dobila simptome covida-19, a Joseph i majka su se također uskoro počeli osjećati loše.

Oboje završili na respiratoru i umrli

Carol Bruno je primljena u bolnicu na Dan zahvalnosti, ali je istog tjedna otpuštena jer joj se stanje počelo popravljati, no uskoro se vratila u bolnicu gdje su je stavili na respirator. Tada se razbolio i njen suprug, koji je završio u bolnici otprilike dva tjedna nakon Dana zahvalnosti.

Carol je preminula dan nakon što je njezin suprug stavljen na respirator. Mike je umro devet dana kasnije, dva dana prije Božića.

"Tješi me to što moj otac nije znao da je mama preminula", rekao je Joseph Bruno.

Pročitajte više