Pašalić najavio da će HB zatražiti istragu u vezi s privatizacijom Željezare

Predsjednik Hrvatskog bloka (HB) Ivić Pašalić danas je na konferenciji za novinare u Novigradu najavio da će ta stranka zatražiti istragu državnih tijela o ulozi predsjednika Republike Stjepana Mesića u privatizaciji sisačke Željezare.

Ocijenio je da ´puno elemenata ukazuje na to da je predsjednik Mesić u ovom slučaju djelovao nezakonito i da se na nezakonit način upleo u tu privatizaciju´.

Pašalić drži kako činjenica da su u Ured predsjednika došli ruski investitori kada je prošao natječaj za kupca Željezare te Mesićeve izjave u vezi s potpisivanjem, odnosno nepotpisivanjem protokola o namjeri kupnje, zahtijevaju saborsku raspravu o smjeni predsjednika i intervenciju državnih tijela da se pokaže što je sve bilo nezakonito u cijelom aranžmanu oko prodaje Željezare.

Pašalić smatra da je nakon događanja u vezi s privatizacijom Sunčanog Hvara i, kako je rekao, ´čudnom privatizacijom sisačke Željezare´ logično zatražiti od državnih tijela da ispitaju okolnosti privatizacije Željezare.

Odgovarajući na pitanje novinara, predsjednik Hrvatskog bloka rekao je kako je rješenje sadašnjeg stanja u Hrvatskoj u promjeni vlasti.

´Stranke su postale zatvorene sredine, čelnici stranaka boje se za svoje pozicije, a rješenje zapravo donosi ulazak novih ljudi u hrvatski politički život´, zaključio je Ivić Pašalić.

Konferencija za novinare HB-a sazvana je uoči nedjeljnih izbora za Gradsko vijeća Novigrada, a na njoj se predstavio i kandidat Hrvatskog bloka za novigradskog gradonačelnika Zdravko Knežević.

Pročitajte više