Pazite da ne nasjednete na novu Facebook prevaru!

OD PONEDJELJKA ujutro više od 600 tisuća korisnika "palo" je na novu prevaru na Facebooku koja se vrlo brzo širi. Što se točno događa i kako to izbjeći?

Na Facebookovom chatu pojavi se poruka od "prijatelja" u kojoj piše "hey, i just made a photoshop of you" s pripadajućim linkom. Kada kliknete na link, otvori se aplikacija koja od  vas traži podatke o profilu te dopuštenje da se instalira. Ukoliko to dozvolite, aplikacija će se proširiti na sve vaše prijatelje, a vama i vašim prijateljima otvarat će se stranica s fotografijama na kojima su ljudska tijela sa životinjskim glavama.

Kako javlja Switched.com zasad nije jasno koja je svrha ove prevare jer stranica s fotografijama ne instalira nikakav virus niti ne vodi do nekih drugih problema. Postoji mogućnost da se radi samo o početku neke velike prevare ili da je netko želio dokazati da ni Facebookov chat nije otporan na napade.

Ako ste kliknuli na aplikaciju, kako biste je izbrisali morate otići na "Postavke privatnosti" pa zatim na editiranje postavki te tamo maknuti instaliranu aplikaciju.

Pročitajte više