PBZ American Express: Kartice Americana su sigurne

PRIVREDNA banka Zagreb (PBZ) izvijestila je danas da su korisnici American Express kartica u Hrvatskoj zaštićeni od eventualnih zloporaba njihovih kartica, te da nisu zabilježili niti jedan slučaj zloporabe kartica svojih korisnika vezan uz upad u sigurnosni sustav američke tvrtke CardSystems Solutions.

PBZ American Express to je priopćio u povodu napisa u medijima o neovlaštenom upadu u sigurnosni sustav tvrtke CardSystems Solutionsa, koja obrađuje transakcije za trgovačke kuće i financijske institucije, čime je, kako se navodi u medijima, dovedena u pitanje sigurnost bankovnih računa gotovo 40 milijuna korisnika kartice Visa, MasterCard i American Expressa u svijetu.

Iz PBZ American Expressa napominju da je američka tvrtka upad evidentirala 22. svibnja, a budući se incident dogodio prije mjesec dana, sve eventualne zlouporabe do sada bi već bile uočene.

PBZ American Express svojim korisnicima osigurava zaštitu u slučaju zloporabe kartice i preuzima cjelokupni iznos zloporabe, a korisnika tereti samo za troškove zloporabe nastale prije prijave gubitka kartice do najviše 100 eura u kunskoj protuvrijednosti, navodi se u priopćenju.

Pročitajte više