Penava: Naša tri ministra su Ivan Šipić, Josip Dabro i Ante Šušnjar

Screenshot: N1

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta, na konferenciji za medije govorio je o novim ministrima. Penava kaže da tek danas može reći imena, resore i glavne ciljeve DP-a. 

"Prvi i najvažniji resor je Ministarstvo demografije i iseljeništva", kaže Penava. Ministar će biti Ivan Šipić, rekao je Penava.

Glavni ciljevi ovog ministarstva su stvaranje povoljnog okruženja za mlade obitelji, zaustavljanje depopulacije ruralnih područja, stvaranje povoljnijih uvjeta za povratak iseljeništva u Hrvatsku, rekao je Penava.

Josip Dabro vodit će Ministarstvo poljoprivrede, koji će uz taj naziv dobiti dodatak šumarstvo i ribarstvo. Među ključnim ciljevima u tom resoru su povećanje samodostatnosti u poljoprivrednoj proizvodnji i jačanje kapaciteta obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva. 

Ante Šušnjar vodit će Ministarstvo gospodarstva čije su ključne odrednice povećanje industrijskog udjela u strukturi BDP-a, energetska suverenost te porezna i administrativna rasterećenja gospodarstvenika.

"Ispoštovane tri najvažnije regije"

Šipić je iz Dalmacije, Šušnjar iz Slavonije, a Dabro iz Zagreba, zbog čega su "ispoštovane tri najvažnije regije", rekao je Penava.

"Četvrti ministar, kao potpredsjednik vlade, bit će bez resora. Imat ćemo i potpredsjednika sabora", rekao je.

"Ako sve prođe kako je planirano, ovi ljudi će na konstituirajućoj sjednici dobiti legitimitet", rekao je Penava.

"Radić bio u užem odabiru"

Ivan Radić je bio u užem odabiru, ali bilo je tu i drugih imena, kaže Penava. Radić neće biti zastupnik, stavio je svoj mandat u mirovanje, dodao je.

"Šušnjar je jedan od osnivača i član predsjedništva DP-a, po struci pravnik. Ima odvjetnički ured u Zagrebu", rekao je Penava. Kaže da je Šušnjar "materijalno riješen", ima uspješnu karijeru.

Radić je na Šušnjaru prenio upravljačka prava svojih tvrtki, potvrdio je Penava na pitanja novinara. Kaže da su to tražile zakonske odredbe i da je "bio slučaj da to bude baš Šušnjar".

Penava kaže da je brat Ante Šušnjara radio za PPD BiH, ali da se radi o uspješnom čovjeku koji već neko vrijeme nema veze s PPD-om. Kaže da on i brat vode odvojene živote.

Uskoro opširnije

Pročitajte više