Penava o plinskom biznisu brata budućeg ministra: On puni boce za kuhinje

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Šef Domovinskog pokreta Ivan Penava je za RTL komentirao plinski biznis brata budućeg ministra Ante Šušnjara, a prvo je upitan zašto je koalicijski sporazum njegove stranke s HDZ-om potpisan danas poslijepodne iza zatvorenih vrata.

"To jednostavno nije javni dokument, nego sporazum dviju partnerskih strana u koaliciji. U suštini su stavljene sve točke komunicirane s jedne i druge strane tako da su prihvatljive, održive, da postoji reciprocitet osvojenih glasova", rekao je Penava za RTL.

Na novinarsku konstataciju da javnost voli zabilježiti takve trenutke te da se stječe dojam da se nešto skriva, odgovorio je: "Prvotno nisu bili predviđeni mediji, nije bilo potrebe za javnošću. Ni jedan koalicijski sporazum nije bio vidljiv javnosti, ne znamo detalje ranijeg sporazuma Mosta i HDZ-a."

"Pokušava se građane zbuniti da HDZ tvrdi da će sve ostati po starome"

Upitan je li išta od svjetonazorskih pitanja ušlo u program vlade, šef DP-a kaže da jest.

"Pomalo mi u uho ulazi kolega na stubištu koji priča s dozom nerazumijevanja o tome što je to. Uvodi se zabuna, pokušava se građane zbuniti da HDZ tvrdi da će sve ostati po starome, a DP tvrdi da će sve promijeniti.

Ne, to nije tema. Forma od otprilike 20 posto našeg udjela u novoj vladi reflektirat će se na sve stavke, pa i na program, uključujući i svjetonazorska pitanja", rekao je Penava.

No, nije htio odgovoriti je li to zbog Pavla Vujnovca. "S Radićem pričajte o tome", poručio je.

"Brat Šušnjare puni i prodaje boce za kuhinje"

Penava je komentirao i hoće li biti problem što ke brat budućeg ministra gospodarstva Ante Šušnjara u plinskom biznisu u BiH.

"Molio bih vas da ne brkamo. Što se tiče brata Šušnjare, on već dugo prije nastanka PPD-a ima biznis punjenja boca. On puni boce i prodaje ih, one za kuhinje", navodi Penava.

Na pitanje RTL-a hoće li ministri imati repove u vladi, Penava kaže: "Dovoljno ste me upoznali na političkoj sceni. Svi imaju zeleno svjetlo i podignutu rampu da odrade kvalitetno posao. Onaj tko se ogriješi o zakone i stavi se ispred javnog interesa bit će bivši i nadam se da takvih neće biti."

Pročitajte više