PERIŠIĆ ISKLJUČIO MOGUĆNOST SVJEDOČENJA PROTIV MILOŠEVIĆA

Momčilo Perišić, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije, izjavio je da isključuje mogućnost da pred Međunarodnim kaznenim sudom u Den Haagu svjedoči u procesu protiv bivšeg jugoslavenskog predsjednika Slobodana Miloševića.

´Što sam imao, ja sam rekao dok je Milošević bio jak i na vlasti. Nemam ja sad tu što pričati. Isključujem mogućnost da budem svjedok protiv njega´, kazao je Perišić za subotnji novosadski ´Građanski list´.

Perišić je načelnik Generalštaba VJ bio od 1993. do 1998. godine, kad ga je - zbog protivljenja Miloševiću da se Vojska Jugoslavije suprotstavi NATO-paktu koji je tad prvi puta spominjao moguću intervenciju zbog jugoslavenske politike na Kosovu - smijenio Slobodan Milošević.

Perišić je danas predsjednik Pokreta za demokratsku Srbiju, koja je članica vladajuće koalicije DOS, a zbog ´špijunske afere´ zbog koje je nedavno protiv njega podnesena i optužnica Vojnog tužiteljstva, Perišić je smijenjen s funkcije potpredsjednika Vlade Srbije. U kaznenom postupku pozvao se na zastupnički imunitet, jer je zastupnik u Vijeću republika Savezne skupštine.

Pročitajte više