Pernar je apsolutna zvijezda domaće politike, samo danas na Facebooku dobio preko 1000 fanova

Foto: Hina, Screenshot: Facebook

ŠTO god mislili o Ivanu Pernaru, jedno mu se mora priznati - čovjek zna kako reflektore uperiti na sebe. U Saboru je daleko najaktivniji, a njegovi govori redovito su tema u javnosti.

Jedni će reći da je riječ tek o populistu željnom pažnje čiji su stavovi često bizarni i graniče s teorijama zavjere. Drugi će reći da je riječ o čovjeku bez dlake na jeziku koji je saborske sjednice (napokon) približio širokim masama. Bez obzira tko je u pravu, istina je da je Pernar u kratko vrijeme uspio postati jedan od najpopularnijih domaćih političara.

A najbolji dokaz za to je njegova Facebook stranica koja trenutno broji više od 42.500 fanova, što je brojka kojom se malo koji političar može podičiti.

Primjerice, šef HDZ-a i premijer Andrej Plenković na najpopularnijoj društvenoj mreži današnjice ima 59,516 fanova. Zoran Milanović uspio je sakupiti 54,288 lajkova, a nekako smo uvjereni da ta brojka neće pretjerano rasti. Tomislav Karamarko sakupio je 80,791 lajk, a baš kao i u slučaju Milanovića, sumnjamo da će se broj fanova povećati.

Naravno, apsolutni pobjednik je predsjednica Kolinda čija stranica bilježi 376,612 simpatizera. No kad uzmemo u obzir da potpuno nebitni Josipović ima 112. 159 fanova, možemo zaključiti da je velik broj fanova ovih dvoje više rezultat činjenice što je riječ o bivšem predsjedniku, odnosno aktualnoj predsjednici, nego što je rezultat njihovog političkog rada.

Usporedbe radi, dugogodišnji SDP-ov ministar Gordan Maras broji bijednih 12.700 lajkova, Dubravka Šuica nešto više od 23.000, a Vesna Pusić tek 12,664.

Samo danas dobio preko 1500 fanova

No, puno interesantnije od činjenice koliko lajkova ima Pernarova stranica, jest brzina kojom mu stranica raste.

Kao što smo rekli, Pernar broji preko 22.200 tisuće lajkova, a samo prije šest sati statusom "41.000 puta hvala!" obilježio je toliki broj simpatizera na Facebooku. Dakle, u manje od pola dana Pernarova stranica narasla je za preko tisuću i petsto ljudi, što je brojka s kojom se malo koja stranica u dražvi može pohvaliti.

Da nije riječ o slučajnosti svjedoči sinoćnja objava "40.000 puta hvala!", čime je obilježio spomenuti broj fanova. Da ne nabrajamo u nedogled, spomenut ćemo samo da je 24.10. u 17:09 sati, dakle prije točno dva dana, Pernar napisao "34.000 puta hvala". U samo dva dana, dakle, Pernar je na Facebooku dobio više od osam tisuća simpatizera ili barem ljudi koji žele da im dolaze njegove objave kojih ne nedostaje.

Nastavi li rasti ovim tempom, Pernar će vrlo brzo postati najpopularniji političar na Facebooku iza Kolinde koju će ipak teško sustići. Ali opet, tko zna.
 

Pročitajte više