Petrina: Tima su nametnuli katolici iz Norvala, neki kandidati za ministre zaslužuju Remetinec, ne fotelje

Foto: Hina

STIPE PETRINA u razgovoru za Radio Dalmaciju kazao je kako je crkva zatražila od MOST-a da se distancira od HDZ-a te da tu informaciju ima "iz pouzdanog izvora"

Ponovio je da neće podržati niti vladu niti mandatara.

"Ako bude pojedinačno glasanje za svakog ponaosob i ako bude koji dobar stručnjak, možda će se dogoditi da nekoga podržim. Nekim imenima koja su u igri za ministarske funkcije više pristaje Remetinac nego fotelja ministra", ustvrdio je Petrina ali nije želio o konkretnim imenima.

No, lijepe riječi nije imao o Ružici Vukovac kao kandidatkinji za ministricu poljoprivrede.

"To je najsmješnija kandidatura. Njezin domet je u lokalnoj sredini što je isprosila u Austriji staro vatrogasno vozilo koje su oni rashodovali. Gospođu poznam i znam što govorim. Kad netko kaže da ona živi poljoprivredu…dobro jutro. Pa i ja sam odrastao u štali pa nisam dobar kandidat za to mjesto", rekao je Petrina.

Petrina je ponovio kako iza Mosta stoji krupni kapital i crkva, što ne mora biti loše u jednom trenutku. "No, loše je ako niste slobodni", kaže Petrina i dodaje: "O Hrvatskoj se odlučuje negdje drugdje. Tihomira Oreškovića nametnula katolička misija iz Norvala. Predsjednica je isto žena koja ne diše Hrvatski. Ona je isto nametnuta. O njezinoj kandidaturi odlučeno je u jednom zagrebačkom restoranu".

 

Pročitajte više