Petrov želi biti premijer: Bolji sam i od Karamarka i od Milanovića

Foto: Hina

BOŽO Petrov, čelni čovjek Mosta, gostujući u emsisiji RTL Danas rekao je da Orešković još nije odlučio hoće li se nastaviti baviti politikom.

"Što se tiče imena kandidata za premijera, to ćemo ostaviti za dalje. Mi sada čekamo odluku Oreškovića, a nakon toga ćemo razgovarati o drugim kandidatima", rekao je Petrov.

Petrov nije isključio mogućnost da i sam bude Mostov kandidat za premijera. Rekao je i kako sa SDP-om i HDZ-om nema smisla razgovarati dok ne pročiste vlastite redove.

"Ako ćemo gledati koga imam za usporedbu, prije Karamarka, danas Milanovića, onda mogu samo reći da mogu biti samo bolji", rekao je Petrov o svojim ambicijama da postane premijer

"Nije stvar samo u jednom čovjeku. Ja sam to uvijek ponavljao. Stvar je izvršnom dijelu predsjedništva obje stranke, stvar je u saborskim zastupnicima. Pokazalo se da SDP i HDZ bolje surađuju u Saboru nego što je HDZ s nama surađivao u Vladi. Ono što oni trenutno rade se za mene ne zove Narodna koalicija, to je trgovačka koalicija. Šampioni discipline su se sada pokazalo. Gospoda Milanović, Beljak i Gabrić, ako ih uopće mogu nazvati gospodom, govore o stotinama fotelja koje se dijele. Pozvao bih ih da sami izađu i pokažu koliko su jaki politički igrači. Što se Mosta tiče i na tome da radimo na preslagivanju, Most ne radi na preslagivanju. Nama su državne institucije iznad svega, a birače nikad nećemo prevariti", rekao je Petrov dodavši kako ovog puta neće ići u javnog bilježnika pred izbore.

"Most time nije prekršio nikakav dogovor. Mi smo govorili da se treba ispoštivati program i da neće biti samostalnog odlučivanja. Oni koji su samostalno odlučivali, ti su na kraju bili isključeni. Ovaj put neće biti javnog bilježnika, ali bit će jasan program i tražit ćemo jamstva da se poštuje", rekao je Petrov.

Pročitajte više