Petrov izjavom o udomljavanju naljutio Vrdoljaka: "Vraća nas u srednji vijek"

Foto: FAH

PREDSJEDNIK Mosta nezavisnih lista Božo Petrov rekao je u subotu u Splitu kako djeca nastaju, odgajaju se i odrastaju u emocionalnoj i fizičkoj zajednici muškarca i žene te da, s obzirom na to, Hrvatski sabor treba donijeti i odluke o posvajanju i udomiteljstvu.

Komentirajući prijedlog zakona o udomiteljstvu i mogućnost da se istospolnim partnerima odobri udomljavanje djece, Petrov je rekao kako je interes djece apsolutno iznad svakog drugog i svačijeg interesa.

Petrov je naglasio kako je dovoljna stigmatizacija i to što su djeca "kod zamjenskih roditelja", a postoji i dodatna stigmatizacija s obzirom na to da homoseksualni parovi nisu dovoljno prihvaćeni u društvu.

"Zamislite onda stigmatizaciju te djece", dodao je te istaknuo da o tome treba voditi računa. Jer, kaže, da je tolika prihvaćenost u društvu, onda ne bi bilo potrebe za paradama.

Na izjave Bože Petrova reagirao je Ivan Vrdoljak.

"Ja želim da moja djeca žive u otvorenoj i tolerantnoj Hrvatskoj, a ne Hrvatskoj mržnje, straha i ksenofobije. Svi naši zakoni moraju poštivati Ustav i pozitivne propise RH. Samo društvena jednakost i tolerancija može vući naprijed, a Božo Petrov i HRAST vraćaju nas u srednji vijek. Razumijem, ali ne odobravam Petrovu retoriku kojom tako žarko želi na najnižim strastima i stvaranju straha od ljudi koji su drugačiji od nas dobiti političke poene. Hrvatski građani se ne boje drugačijih, ne boje se manjina jer bi strah značio slabost i nedostatak samopoštovanja. Uvjeren sam da hrvatski građani prihvaćaju pravo biti drugačiji, a otvorena, tolerantna i napredna Hrvatska poštiva prava manjina po bilo kojoj osnovi", napisao je Vrdoljak na Facebooku.

Pročitajte više